Over mezelf

Ellen Verhoeven - klinisch psycholoog Wingene

Ik ben Ellen Verhoeven, en studeerde in 2005 af aan de Universiteit Gent als Licentiaat in de Psychologie, optie Klinische Psychologie. Gedurende mijn opleiding heb ik vanuit mijn persoonlijke interesse steeds gekozen voor de richting volwassenen en ouderen. 

Mijn voornaamste werkervaringen situeren zich in de psychiatrie en de ouderenzorg. Daarbij deed ik ervaring op in het therapeutisch begeleiden van groepen, gezinnen, koppels en individuele patiënten. Reeds in de loop van mijn studie ontstond het verlangen om het werk binnen een residentiële setting te combineren met een privé-praktijk. Daarmee ging ik van start in 2009, deze was oorspronkelijk gelegen te Nazareth. Heden is de praktijk gesitueerd te Koolskamp (Ardooie) waar ik ook woon. Daarnaast ben ik ook werkzaam in groepspraktijk Loppem.

Om mijn praktijkwerk theoretisch en ervaringsgericht verder te onderbouwen, blijf ik mijn opleiding aanvullen. Ik heb een specialisatie in verlies- en rouwtherapie, en in palliatieve zorg. Daarnaast ben ik mijn vierjarige therapie-opleiding in het psychoanalytisch werken aan het afronden. Ook woon ik nog steeds regelmatig congressen, workshops, lezingen en studiedagen bij rond verschillende problemen bij (jong-) volwassenen en ouderen, en verdiep ik me verder in de literatuur. 

Ik ben lid van de B.F.P. (Belgische Federatie van Psychologen) en de V.V.K.P. (Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen), van waaruit ik eveneens op de hoogte blijf van recente wetenschappelijke vernieuwingen in het ruime veld van de klinische psychologie.
Erkenningsnummer psychologencommissie: 812108193